De 4 verschillende niveaus van attractiviteit!

Een beveiligingsbedrijf zal uw bedrijf indelen in een risico-klasse. Hier wordt ook naar gekeken bij een Borg-certificaat. Er zijn vier soorten risico-klasse op basis waarvan de maatregelen worden afgestemd: Laag (L), Matig (M), Hoog (H) en Zeer Hoog (ZH). Ik zal het u verder uitleggen, met voorbeelden van goederen bij het attractiviteitsniveau.

De attractiviteit is Laag (L)

Soort producten: Goederen die voor eigen gebruik zijn zoals: tuinplanten, banden en linnengoed
Maatregelen: Organisatorische en bouwkundige maatregelen

De attractiviteit is Matig (M)

Soort producten: Goederen zoals: aanhangwagens, meetgereedschap, babykleding en verlichtingsartikelen
Maatregelen: Organisatorische en bouwkundige maatregelen, maar een inbraakinstallatie met opvolging naar de pandeigenaar (of: gebruiker) is ook verplicht.

De attractiviteit is Hoog (H)

Soort producten: Goederen zoals: Auto`s, boten, printers/scanners niet voor eigen gebruik en metalen (roestvrijstaal, lood, koper, messing, brons)
Maatregelen: Organisatorische en ingrijpende bouwkundige maatregelen (5 minuten inbraakvertraging), maar een inbraakinstallatie met opvolging naar een particuliere meldkamer met opvolging is ook verplicht. In sommige gevallen is een mistgenerator ook al verplicht.

De attractiviteit is Zeer Hoog (ZH)

Soort producten: Goederen zoals: sierraden, laptops, smartphones en gemotoriseerde bos-, tuin- en parkgereedschappen
Maatregelen: Naast de organisatorische, ingrijpende bouwkundige maatregelen (10  minuten inbraakvertraging) en zaken als mistgeneratoren, moet de inbraakinstallatie direct doormelden aan de politie.

Wilt u meer weten over attractiviteitniveaus en andere termen rond uw inboedelverzekering? Download dan nu ons e-book over de eisen van de verzekeraar.

eisen inbraakveilig pand

Risk Assessment. Business Concept on Blurred Background. Office Folder with Inscription Risk Assessment on Working Desktop. Risk Assessment - Concept. 3D.-886908-edited.jpeg