ALARMSYSTEMEN

Een effectief alarmsysteem laat zien dat u beveiliging serieus neemt. Wanneer inbrekers een alarmsysteem signaleren, druipen ze al snel af. Om storingen te voorkomen, is een juiste installatie en jaarlijks onderhoud van groot belang.

Alfagroup heeft veel ervaring met inbraakbeveiliging. We hebben alarminstallaties gerealiseerd in de meest uiteenlopende gebouwen. De basis van een alarmsysteem is overal hetzelfde, doormiddel van een aantal sensoren wordt er gecontroleerd of zich een verdachte situatie voordoet.

Soorten sensoren

Voorbeelden van verschillende sensoren zijn:

  • infrarood detectoren;
  • glasbreukmelders;
  • radars;
  • trillingsensoren.

Deze sensoren zijn soms compleet weggewerkt in kozijnen of in het plafond. Vervolgens hangt het af van de programmering van uw installatie hoe het signaal wordt doorgegeven aan de centrale. De samenstelling en het aantal sensoren beoordelen wij op basis de aard en omvang van het inbraakrisico. Na een inventarisatie kunnen wij u redelijk inschatting geven van de mogelijkheden en de kosten die daaraan gebonden zijn.

Als KIWA-gecertificeerde partner dragen wij vervolgens zorg voor de installatie, de inbedrijfstelling en het onderhoud.

New Call-to-action

Combinatie met een meldkamer en opvolger

Een cruciaal punt bij een inbraakinstallatie, is de opvolging. Uit ervaring leren wij dat zelfs de meest briljante inbraakdetectie zinloos is wanneer goede opvolging ontbreekt. Dat wil zeggen, opvolging die 24/7 gegarandeerd is.

Alfagroup kan uw installatie aansluiten op particuliere alarmcentrale (PAC). Deze gecertificeerde alarmcentrales zijn dag en nacht bemand. Afhankelijk van uw wens, wordt een alarm doorgeschakeld naar een bewakingsdienst, de politie, of een contactpersoon binnen uw organisatie.

De effectiviteit van de sterke combinatie tussen alarmsysteem en meldkamer heeft zich al tientallen keren bewezen.

Camerabeveiliging

Wij maken steeds meer combinaties in het veiligheidsplan. Eén van de meest voorkomende combinaties is de samenwerking tussen een alarminstallatie en camera’s. Door een alarm met behulp van camerabeelden op te volgen worden veel kosten bespaard. 

Wanneer de verschillende facetten goed op elkaar aansluiten is onze missie geslaagd.

 

Neem contact op!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een alarmsysteem voor uw organisatie? Neem dan contact op!

Neem contact op!