Blog

Wat houdt ons jaarlijks onderhoud aan uw inbraakalarmsysteem in?

onderhoud-inbraakinstallatie-761156-edited.jpeg

We horen onze klanten regelmatig vragen: "Waarom komt Alfagroup elk jaar langs voor mijn inbraakalarminstallatie? Wat gebeurt er tijdens het onderhoud? En kan ik voorbereiding treffen, voor als Alfagroup langskomt? Het zijn logische vragen. En daarom beantwoorden wij deze vragen graag, zodat u weet wat u van het jaarlijks onderhoud kunt verwachten.

Door jaarlijks bij u langs te komen, blijft uw beveiligingssysteem up-to-date en minimaliseert u de kans op een inbraak. Net zoals bij uw brandmeldinstallatie, voeren wij ook het onderhoud aan uw inbraakalarminstallatie één keer per jaar uit. Voordat ik uitleg wat wij precies doen, leg ik eerst uit wat uw bijdrage tijdens het onderhoud kan zijn:

Voorafgaand aan het onderhoud

In overleg met u plannen wij een afspraak in voor het onderhoud van uw inbraakinstallatie. Wij stellen het op prijs als u zich goed voorbereid op onze komst. U kunt zich op de volgende drie punten voorbereiden:

1. Het is voor ons van belang dat u aanwezig bent, zodat wij met u het afgelopen jaar kunnen bespreken;
2. Tijdens ons jaarlijks onderhoud is het belangrijk dat wij elke ruimte in kunnen;
3. Deel ons het vergaderschema (of: toetsschema), zodat wij rekening kunnen houden met de gebouwgebruikers.

Heeft u het pand verbouwd? Dan helpt u ons door de tekeningen van de aanbouw alvast klaar te leggen.

Tijdens het onderhoud

Wij controleren de volgende onderdelen:

  • Alle inbraakmelders, waaronder de pirren;
  • Alle sirenes en flitsers;
  • Alle accu`s en/of batterijen (bij een draadloos inbraaksysteem);
  • De doormelding naar de Particuliere Alarmcentrale (PAC).

Heeft u last van het jaarlijkse onderhoud aan uw inbraaksysteem?

U zult alleen last hebben van de sirene die één of enkele keren tijdens het onderhoud afgaat. Dit zullen wij van tevoren met u overleggen, zodat we de overlast zoveel mogelijk beperken.

Verder zijn wij minimaal één uur aanwezig en maximaal een dag, dit is afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw pand. Het is handig als u tijdens het onderhoud in het pand aanwezig bent om eventuele vragen te beantwoorden.

Na het onderhoud

Na het onderhoud komen er vaak extra kosten om de hoek kijken. Deze onderdelen worden tijdens het onderhoud vaak vervangen:

  • Batterijen of accu's;
  • Glasbreukmelder;
  • Poortcontacten of pirren.

Uiteraard vervangen wij deze onderdelen alleen in overleg met u!

Steeds meer van onze klanten schaffen ook een camerasyteem aan, zodat ze in het geval van een inbraak beelden beschikbaar hebben. Bent u benieuwd waar u op moet letten bij het aanschaffen van een camerasysteem? Download dan hier ons GRATIS e-book!

New Call-to-action

Deel dit blog: