Blog

Wat is het verschil tussen de brandverzekering en de brandbedrijfsschadeverzekering?

pexels-photo-30027-676126-edited.jpg

Soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Er zijn tientallen soorten verzekeringen en de namen lijken ook nog eens op elkaar. In deze korte blog geef ik antwoord op de vraag: Wat is het verschil tussen de brandverzekering en de brandbedrijfsschadeverzekering?

Ik leg u eerst uit wat de brandverzekering inhoudt en vertel u daarna wat de brandbedrijfsschadeverzekering betekent.

Wat is een brandverzekering?

Een brandverzekering is een soort verzamelbegrip voor verschillende verzekeringen en beschermt u tegen de financiële schade bij brand, ontploffing, bliksem, (blus)water, storm en inbraak. Maar, de brandverzekering is meer dan dat:

De brandverzekering dekt de financiële gevolgen van 'een vermindering of stagnatie van het productie- of bedrijfsproces'. Ook indirecte schade, door blusmiddelen of door diefstal tijdens brand, valt onder de brandverzekering. Een uitgebreide dekking biedt compensatie bij aanrijding/aanvaring, straatafzetting en het wegvallen van stroom- of watervoorziening.

- De Zaak

Het is verstandig om bij uw verzekering na te gaan welke risico's wel en welke niet worden gedekt. 

Wat is een brandbedrijfsschadeverzekering?

Een brandbedrijfsschadeverzekering gaat verder dan de brandverzekering. Deze verzekering beschermt u tegen de indirecte financiële gevolgen van brand. U krijgt tijdens een bepaalde periode een vergoeding voor de winst die u misloopt en voor de doorlopende kosten, zoals salarissen, huur van het pand en hypotheeklasten.

Met behulp van deze verzekering beperkt u de gevolgen na de brand. Hierdoor neemt de continuïteit van uw onderneming toe. U hoeft zich minder zorgen te maken voor de toekomst!

Wat de hoogte van de premie is voor een brandbedrijfsschadeverzekering? Dat wordt onder andere bepaald door het type bedrijf, de grootte en de termijn waarvoor u de verzekering afsluit.

Wilt u weten wat u eraan kunt doen om de brandveiligheid van uw pand te optimaliseren? Check uw pand met behulp van deze checklist en voorkom verassingen!

checklist brandveilig kantoorpand

Deel dit blog: