ALFAGROUP VOOR... KANTOORPANDEN

Kantoorpanden hebben een compleet eigen aanpak nodig in de brandveiligheid. Dit komt doordat er vaak geschakeld moet worden tussen de verschillende huurders. De kans op brand is niet groot maar de materiële schade kan hoog oplopen.

Brandmeldinstallatie & Ontruimingsplan

Omdat medewerkers in kantoren over het algemeen zelfstandig weg kunnen komen, lijkt het risico binnen deze categorie klein. Bij voldoende vluchtmogelijkheden is dat in zekere zin ook zo. Toch blijkt dat in de middelgrote en grote kantoorpanden de brandveiligheid niet voor elkaar is.

In veel gevallen is de installatie verouderd en weten medewerkers niet hoe de brandmeldinstallatie werkt. Doordat de installatie niet bekend is wordt het onderhoud ook niet altijd juist uitgevoerd. Vooral in panden met doodlopende gangen is een brandmeldinstallatie cruciaal voor de veiligheid van de medewerkers.

Omdat er vaak meerdere BHV-teams, van verschillende bedrijven zijn, is het overleg soms lastig. Gelukkig werken er steeds meer teams samen, hierdoor kunnen ze samen trainen en een gemeenschappelijk BHV-plan maken. Om het overzicht te houden is het goed om een goede inventarisatie te maken.

Lees meer over het ontruimingsplan

Inbraakinstallatie & Alarmsystemen

In de kantoren van nu is er vaak een grote waarde aan ICT-voorzieningen. De schade na een inbraak is niet te overzien, er is voor veel geld gestolen, en uw bedrijf ligt voor korte tijd helemaal plat. Daarom is het voor de continuïteit van uw bedrijf noodzakelijk om het pand goed te beveiligen tegen een inbraak.

In de meeste gevallen volstaat een inbraakinstallatie met alarmopvolging. De laatste jaren is echter ook een grote vraag naar camera's in en rond kantoorpanden. Door initiatieven als het Nieuwe Werken, moet de beveiliging naar een hoger level geschroefd worden.

Wat vinden onze klanten?

Bent u benieuwd naar de ervaring van één van onze klanten rondom brandmeldinstallaties bij kantoorpanden? Download dan nu de klantcase van Intercity Real Estate Management, waarbij Alfagroup een compleet nieuwe brandmeldinstallatie heeft geïmplementeerd!

New Call-to-action