ALFAGROUP VOOR... KLEINE INDUSTRIE

Kleine industrie, zoals een houtbewerkingbedrijf of een magazijn, behoeft een compleet eigen aanpak. Binnen deze groep is er een groot verschil tussen bedrijven. Eén onderdeel hebben ze gemeen: een grote brand kan een faillissement tot gevolg hebben. Hierdoor hebben alle bedrijven in deze groep belang bij een goed veiligheidsplan.

Brandmeldinstallatie

De continuïteit van het bedrijf staat centraal in het aanschaffen van de brandmeldinstallatie. Daarnaast moet de brandmeldinstallatie voldoen aan de eisen die de Nederlandse wet voorschrijft, net zoals de eisen vanuit de verzekeraar.

Binnen de groep 'Kleine industrie' is er veel diversiteit aan problemen. Zo heeft het eerder genoemde houtbewerkingbedrijf last van stof en zaagsel in de brandmelders. Het grote magazijn heeft vervolgens weer last van luchtstromen waardoor er loze meldingen ontstaan. Zo vraagt elk pand om zijn eigen oplossing, die vaak gevonden wordt in de nieuwste technieken.

Kleine aanpassingen kunnen in de toekomst leiden tot grote besparingen. Daarom vinden wij het belangrijk om in goed overleg de mogelijkheden te bespreken.

Lees meer over brandmeldinstallaties

Alarmsystemen & camerabeveiliging

Helaas zijn diefstal en ontvreemding grote gevaren. Zo moet het houtbewerkingbedrijf er niet aan denken dat de speciale kast, waar 30 arbeidsuren in zitten, gestolen wordt. klantcase Houthandel kleine industrie

Gelukkig zijn er middelen genoeg om in te zetten ter beveiliging van dergelijke panden. In dergelijke panden maken wij meestal een combinatie tussen een alarminstallatie en camerasysteem. Op deze manier kan een inbraak worden voorkomen. Een andere mooie bijkomstigheid is dat er toegangscontrole kan worden uitgevoerd, zo kan het kantoor worden afgesloten voor chauffeurs.

Neem contact op!

Alfagroup heeft jarenlange ervaring in de kleine industrie. Hierdoor begrijpen wij waar u tegen aan loopt, en signaleren wij risico's. Zoals eerder gezegd kan dit op lange termijn veel besparen. Door met u het gesprek aan te gaan over de voor- en nadelen komen we altijd tot een passende oplossing.

Neem contact op!