BLUSMIDDELEN

Als uw brandmeldinstallatie een brand detecteert, is het zaak dat deze zo snel mogelijk wordt geblust. Bij het bepalen van de blusmiddelen, hanteren we brandklassen in Nederland. Elk type materialen en brandhaarden, van vaste stoffen en ijzer tot elektriciteit en frituurvet, heeft zijn eigen brandklasse (A t/m F).

Alfagroup brengt aan de hand van deze brandklassen in kaart over welke blusmiddelen u zou moeten beschikken. We brengen onder meer brandblussers aan, voorzien grotere gebouwen van brandslanghaspels en leveren branddekens of blusdekens. Daarnaast kunnen we uw pand voorzien van een sprinklerinstallatie. Deze watersproeiers hebben door de tijd heen hun waarde bewezen. Het water voorkomt dat de brand zich kan uitbreiden en is in veel gevallen zelfs voldoende om het beginnende vuur te doven.

Als u altijd de juiste blusmiddelen onder handbereik hebt, is de kans groot dat u  - in combinatie met een adequate detectie – beginnende brandjes kunt blussen. Daarmee voorkomt u veel schade! 

1. Nieuwe blusmiddelen

Het is van levensbelang dat u de goede blusmiddelen gebruikt. Wanneer er een verkeerd type blusmiddelen bij u hangt, of wanneer u op de verkeerde manier blust, kunnen de gevolgen enorm zijn. Daarom adviseren wij om altijd een gespecialiseerd bedrijf in te huren.

Wij als Alfagroup kunnen u expertise bieden. Samen met u maken we een inventarisatie van de risico’s. Vervolgens bekijken we waar welke blusmiddelen vereist zijn.

2. Onderhoud blusmiddelen

Blusmiddelen moeten volgens de wet elke twee jaar gecontroleerd worden. Toch verplichten de meeste verzekeraars en brancheverenigingen een jaarlijkse controle, daarnaast verplichte NEN-normen ook een jaarlijkse controle. Wij als Alfagroup hebben gecertificeerde mensen in dienst die u kunnen helpen met deze controle.

Brandslanghaspels daarentegen moeten volgens de wet altijd jaarlijks gekeurd worden. Dit komt doordat men bang is voor legionella besmetting van het drinkwater. Tijdens het jaarlijkse onderhoud controleren wij verschillende aspecten van de haspel: zowel de slang, de haspel als het binnenwerk en de spuitkop.

New Call-to-action

Wij bieden u graag een onderhoudscontact aan zodat u geen omkijken meer heeft naar uw blusmiddelen.

Neem contact op!

Meer weten over de mogelijkheden van blusmiddelen voor uw organisatie?

Neem contact op!