ALFAGROUP VOOR... MONUMENTALE PANDEN

Als er één categorie is waar maatwerk geboden moet worden, dan is dat wel in de beveiliging van monumentale panden. Vaak zijn er prachtige plafonds of kwetsbare onderdelen, waar niet geboord mag worden. Anderzijds is het van groot belang dat de veiligheid in het pand gegarandeerd kan worden.

Brandbeveiliging

Wanneer een monumentaal pand uitbrand is de schade niet in geld uit te drukken. Daarom is goede brandbeveiliging van cruciaal belang. Het zou jammer zijn als onze Nederlandse historie langzaam wegbrand door slechte brandveiligheid. Daarnaast zijn er in de meeste monumentale mensen aanwezig, de veiligheid van personeel of bewoners moet gegarandeerd kunnen worden.

Toch begrijpen wij dat uw prachtig gestucte plafonds van groot belang zijn voor uw pand. Een klant van ons in Amsterdam heeft prachtig beschilderde plafonds, deze schilderingen zijn honderden jaren oud, daarom wil deze klant niet dat wij in zijn plafond boren.

Wij van Alfagroup begrijpen dat, daarom zorgen zijn wij met deze klant gaan overleggen. Uiteindelijk hebben we rookmelders gemonteerd via de vloer van de verdieping daarboven. Dit is natuurlijk veel moeilijker dan het standaard werk, maar het resultaat is dat de rookmelders bijna niet te zien zijn.

Voor musea of andere bijeenkomstfuncties is het installeren van veiligheidsmaatregelen vaak lastig voor de bezoekers. Daarom inventariseren wij samen met onze klant hoe wij op een snelle manier de veiligheidsmaatregelen kunnen doorvoeren. 

Lees meer over brandbeveiliging

Alarminstallaties & Camerabeveiliging

Vaak zijn er in monumentale ook andere historische schatten opgeborgen. Deze behoeven beveiliging omdat de marktwaarde hoog is. Ook voor een alarminstallatie en camera's moet er rekening worden gehouden met de leeftijd van het pand.

Uw pand heeft beveiliging nodig, maar het liefst heeft u onzichtbare beveiliging. Wij als Alfagroup kunnen daarvoor zorgen, vaak bestaan er in de organisatie al ideeën over de beveiliging. Na een goede inventarisatie van de veiligheidsrisico's kunnen we een passende offerte sturen.

Lees meer over camerabeveiliging

Neem contact op!

Alfagroup heeft ervaring met monumentale panden. Wij begrijpen dat uw pand een grote historische waarde vertegenwoordigd. Daarom denken wij met u mee hoe we optimale beveiliging kunnen realiseren zonder schade toe te brengen. Meestal is deze combinatie te winnen met de meest innovatieve producten, waar wij toegang toe hebben.

Wilt u meer weten over beveiliging in monumentale panden?

Neem contact op!