Blog

Brandveiligheid bij het Leger des Heils aanzienlijk verbeterd

Leger_des_Heils_Kromhout-501246-edited.jpg

"Als Technisch Manager werk ik graag samen met bedrijven die mij goed op de hoogte houden. Alfagroup heeft écht goed met ons meegedacht over de maatregelen die we konden nemen. En dat ging verder dan alleen op technisch gebied. Het resultaat mag er zijn: in de 8 jaar dat wij samenwerken is de kans op overleven echt met stappen omhooggegaan”, aldus Bart Vrinten van het Leger des Heils.


Het Leger des Heils en Alfagroup

Het Leger des Heils heeft tientallen centra in de gezondheidszorg. U weet vast, dat brandveiligheid in de zorg een 'hot topic' kan zijn. Net als bij het Leger des Heils, staat de veiligheid van al haar leden hoog in het vaandel. En daarom werd Alfagroup ingeschakeld. Om de nodige maatregelen te nemen voor het verbeteren van de brandveiligheid van de panden. Bart Vrinten, Technisch Manager van het Leger des Heils, begeleidde de samenwerking.

De uitdagingen van wisselende wet- en regelgeving

In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd in de wet- en regelgeving. Vroeger was het nog mogelijk om van de strenge regels af te wijken, maar tegenwoordig niet meer. Iedereen is daar gebaat bij, want het risico is daarmee ook veel kleiner geworden.

Bart Vrinten zegt wel: "Voor mij is het wel lastig om steeds te schakelen tussen al deze wisselende wetgevingen. Er moeten steeds weer nieuwe maatregelen worden genomen om aan de eisen te voldoen. Om een voorbeeld te noemen: een aantal jaar terug gingen de controles van brandveiligheid van de brandweer naar de omgevingsdienst, maar inmiddels is dit alweer teruggedraaid."

Hogere overlevingskans dankzij de juiste maatregelen

In samenwerking met een bouwbedrijf uit het netwerk van Alfagroup, zijn er allerlei bouwkundige maatregelen in de panden genomen. Zo zijn er veel meer branddeuren bijgekomen, maar we maken nu ook gebruik van brandwerend glas en compartimentering. Hierdoor kan een brand zich veel minder snel uitbreiden.

Om de panden van het Leger des Heils zo veilig mogelijk te maken, heeft Alfagroup écht goed met ons meegedacht over de maatregelen die we konden nemen. En dat ging verder dan alleen op technisch gebied. Het resultaat mag er zijn:

"In de 8 jaar dat wij samenwerken is de kans op overleven echt met stappen omhooggegaan! Ik zou Alfagroup echt aanbevelen aan anderen, door hun goede communicatie en actieve houding!"

- Bart Vrinten, Technisch Manager, Leger des Heils

Bent u benieuwd naar het complete verhaal? Download dan hier de GRATIS klantcase en lees hoe Alfagroup de brandveiligheid heeft verbeterd en waarom Bart Vrinten zo tevreden is over het resultaat!

klantcase Leger des Heils zorginstelling

Deel dit blog: