Blog

Preview e-book: Wat zijn de eisen voor een BORG-gecertificeerd pand?

Voorkant e-book Inbraakveilig pand.jpg

Het is donker, het pand ligt er verlaten bij. Twee zwarte schimmen duiken bij het pand op. Via een container komen ze eenvoudig door het openstaande raam naar binnen. Een paar minuten later staan de twee mannen al weer buiten, met enkele zakken vol waardevolle spullen.

In dit voorbeeld gaat er ontzettend veel mis: er is geen verlichting bij het pand, er staan hulpmiddelen voor de inbrekers rondom het pand, de ramen zijn niet dicht, er is geen alarmsysteem, er zijn geen vertragende middelen, en ga zo maar door.

Helaas komen inbrekers nog te vaak eenvoudig binnen. Om schade te voorkomen, zijn verzekeraars eisen gaan stellen. De verzekering vraagt u daarom om een BORG-certificaat. Met behulp van dit certificaat krijgt u tot wel 10% korting op de premie voor uw inboedelverzekering. Voor veel mensen is het onduidelijk hoe dit certificaat verkregen kan worden. De regels zijn ingewikkeld en het roept vele vragen op, zoals: welke maatregelen moet ik nemen voor mijn pand? En is een BORG-certificaat eigenlijk wel verplicht? 

Alle vragen rondom dit onderwerp, beantwoorden wij in ons e-book: Tools voor een inbraakveilig pand: het BORG-certificaat, de VRKI en de eisen van wet en verzekeraar. In dit blog geef ik u een sneak preview van ons e-book, zodat u precies weet wat u van de inhound kunt verwachten!

De opbouw van het e-book

Gaat het om de inbraakpreventie, dan komen wij regelmatig klanten tegen die door de bomen het bos niet meer zien. Wat heb ik aan een BORG-certificaat? Welke eisen stellen verzekeraars? En moet ik een inbraakalarminstallatie aanschaffen?

Het e-book is opgebouwd uit de volgende drie hoofdstukken:

Hoofdstuk 1: De certificering van uw pand

In hoofdstuk 1 van het e-book gaan we eerst terug naar de basis. We leggen u uit wat een BORG-certificaat is, en welke vereisten er allemaal zijn door de wet en door verzekeraars worden gesteld. Het hoofstuk beantwoordt de volgende vragen:

  • Wat zegt de wet over inbraakveiligheid?
  • Wat is een BORG-certificaat?
  • Wie kan mij een certificaat geven?
  • Hoe verloopt het proces van certificering?
  • Welke eisen stellen verzekeraars?

Hoofdstuk 2: Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI)

In hoofdstuk 2 komt de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) aan de orde. De VRKI is een meetinstrument, waarmee inbraakrisico’s van woningen en bedrijfspanden wordt gemeten.

De inbraakgevoeligheid van een pand wordt bepaald aan de hand van de attractiviteit van de aanwezige goederen en inventaris, én de waarde van deze goederen. Deze factoren brengen risico’s met zich mee. En hoe weet u hoe welke beveiligingsmaatregelen bij welke risico’s horen? Dat wordt aangegeven in een schema, de beveiligingsmatrix.

Dit hoofdstuk legt de beveiligingsmatrix uit, aan de hand van de drie onderdelen, namelijk:

  • Risicoklasse
  • Beveiligingsmaatregelen
  • Voorwaarden

Hoofdstuk 3: Benodigde beveiligingsmaatregelen

Aan de hand van de risico's in en om uw pand, worden er bijbehorende beveiligingsmaatregelen vastgesteld. Er zijn zes typen maatregelen die u moet nemen. De combinatie van deze maatregelen zorgen ervoor dat uw pand inbraakveilig is. U moet deze maatregelen treffen om in aanmerking te komen voor een BORG-certificaat, waardoor u zeker weet dat u voldoet aan de eisen van uw verzekeraar!

Bent u benieuwd welke maatregelen u moet nemen voor úw pand? Lees ons gratis e-book, om vandaag nog aan de slag te gaan met inbraakpreventie!

eisen inbraakveilig pand

Deel dit blog: