Blog

E-book "Wet- en regelgeving rond het aanschaffen van een brandmeldinstallatie", dit kunt u ervan verwachten!

Voorkant e-book Brandmeldinstallatie.jpg

Er is brand in uw pand! Er gaat geen melding naar de brandweer en ook is er geen alarm dat afgaat. Plotseling hoort u de vlammen knetteren en rook vult de ruimte. Nog net op tijd rent u het gebouw uit. U belt snel naar de brandweer, maar het is te laat. Uw pand is niet meer te redden!In dit geval brengt u het er goed vanaf. Want het is een feit dat er elk jaar tientallen slachtoffers vallen door brand. Brandmeldinstallaties, ontruimingsinstallaties en rookmelders kunnen slachtoffers voorkomen. Daarom heeft de overheid in Nederland veel regels opgesteld om de burgers te beschermen.

Helaas zijn deze regels lang niet altijd even makkelijk om te lezen. Daarom hebben wij een e-book geschreven, zodat u het iets beter kunt behappen! In dit blogartikel geven we u alvast een voorproefje van het e-book ‘’Wet- en regelgeving rond het aanschaffen van een brandmeldinstallatie’’. 

De structuur van het e-book ‘’Wet- en regelgeving rond het aanschaffen van een brandmeldinstallatie’’
Het e-book heeft een duidelijke structuur waarin u vanuit basisinformatie steeds meer de diepte ingenomen wordt:

Inleiding
H1. Basis Brandmeldinstallatie
H2. Vereisten aan de installaties
H3. Brandmelders en rookmelders
H4. De gecertificeerde installatie

      > > Download hier gelijk het GRATIS e-book ‘’Wet- en regelgeving rond het aanschaffen van een brandmeldinstallatie’’

Een brandmeldinstallatie of een ontruimingsalarminstallatie? Hoe zit het nu?
In de praktijk is er veel verwarring over de verschillende termen. Waar hebben we het nu eigenlijk over? Er komen termen voorbij als brandmeldinstallatie, ontruimingsalarm en ontruimingsalarminstallatie, maar wat is nu wat?

In het e-book leggen wij uit dat zowel de brandmeldinstallatie en de ontruimingsalarminstallatie samenkomen in één bij de ingang van uw pand. Ook leest u hoe ze zich tot elkaar verhouden, want daar moet toch zeker verband tussen zitten.

Verder staan in het eerste hoofdstuk de volgende vragen centraal:

  • Wat zijn de verschillende doelen van de installaties?
  • Wat voor soorten alarm zijn er te onderscheiden?
  • Wat gebeurt er als het alarm afgaat?

Moet ik een brandmeldinstallatie aanschaffen? En zo ja, waar moet deze dan aan voldoen?
Hoe weet ik dat we een brandmeldinstallatie aan moet schaffen voor ons pand? In het e-book worden twee redenen genoemd naar aanleiding van diverse normen:

  • Een doodlopend einde in uw pand, met een grafische weergave;
  • En de gebruikersfunctie van uw gebouw.

Natuurlijk moet de brandmeldinstallatie zelf ook aan een aantal vereisten die in de wet staan voldoen. Zo zijn er in de NEN-normen regels voor de kwaliteit en prestatie-eisen voor een brandmeld- en ontruimingsinstallatie.

Denk bijvoorbeeld aan NEN 2535, NEB 2654-1, NEN 2654-2 en NEN 2654-3. Als deze normen u nog niets zeggen, is dit e-book een echte aanrader!

Welke soorten rookmelders zijn er? En op basis waarvan moet ik kiezen?
Een sigarettenpeuk die nog net niet gedoofd was in de prullenbak. Het kan een grote bedrijfsbrand veroorzaken. Maar hoe zorgt u ervoor dat u deze brand snel signaleert? Welke maatregelen kunt u nemen om te voorkomen dat uw hele bedrijf uitbrand?

In dit e-book leest u over zeven verschillende soorten rookmelders. Elke melder heeft een andere functie, die afhankelijk is van regelgeving, brandontwikkeling en natuurlijk ook van uw eigen wensen. Heeft u altijd al willen weten hoe u nodeloze meldingen kunt voorkomen? Dit e-book staat vol met tips!

Een gecertificeerde brandmeldinstallatie of een veilig bedrijf? Hoe zit het nu eigenlijk?
Heeft u weleens gehoord van een inspectiecertificaat? En weet u of deze verplicht is voor uw pand en organisatie? In het laatste hoofdstuk wordt uitgelegd wat een inspectiecertificaat is en staan handige tips om kosten rond de inspectie te besparen.

Wilt u meer leren over brandveiligheid, wet- en regelgeving? Download dan nu ons GRATIS e-book ‘’Wet- en regelgeving rond het aanschaffen van een brandmeldinstallatie’’!

New Call-to-action

Deel dit blog: