Blog

Wat kost een inbraakalarmsysteem?

kosten inbraakalarminstallatie aanschaffen kopen.jpg

In Nederland vindt elke drie minuten een inbraakpoging plaats. Helaas blijft het niet alleen bij pogingen. Wel 40% van de ondernemers hebben te maken gehad met een inbraak. Een inbraakalarmsysteem zorgt ervoor dat een inbreker snel betrapt wordt! Het is dus de investering waard, om schade bij een inbraak te beperken. Maar liefst nog, een inbraak te voorkomen. 

Dit blog geeft antwoord op de vraag: hoeveel kost een inbraakalarmsysteem? Ook krijgt u uitleg over de onderdelen van een goed functionerende installatie van een inbraakalarm. De volgende vragen vormen de rode draad:

  • Wat is de functie van een goed functionerende inbraakalarmsysteem?
  • Uit welke onderdelen bestaat de prijs van een inbraakalarmsysteem?
  • Welke kosten zijn er verbonden aan het aanschaffen van een inbraakalarmsysteem?

Waarom een inbraakalarmsysteem?

Een inbraakalarmsysteem heeft verschillende functies, waaronder:

  • Voorkomen van een inbraak: gelegenheidsdieven bedenken zich wel voordat ze inbreken;
  • Alarmeren tijdens inbraak, waardoor u snel actie kunt ondernemen;
  • Verjagen van de inbreker: door een luide sirene en felle flitser, zal de inbreker snel willen vluchten.

Een inbraakalarminstallatie is vaak aangesloten op een PAC (Particuliere Alarmcentrale). Wat er dan precies gebeurd? Zodra het alarm afgaat, gaat er een signaal naar de PAC. De PAC zal u (of: uw sleutelbeheerder) waarschuwen. U controleert zo snel mogelijk of er daadwerkelijk een inbraak is, en belt de politie wanneer dit het geval is.

Tip: Geef minimaal vier telefoonnummers door aan uw PAC, zodat zij u altijd kunnen bereiken!

 

De prijs van een inbraakalarminstallatie

Het installeren van een inbraakalarm gaat heel zorgvuldig. Wij doorlopen daarvoor een proces van 12 stappen. Op basis van deze 12 onderdelen wordt de prijs bepaald

1. Opname en advies op uw locatie

Om een zo goed mogelijk advies te kunnen geven, bezoeken wij uw pand. Wij zijn erop getraind om door de ogen van de inbreker te kijken en zode zwakke plekken in uw beveiliging op de zoeken. Aan de hand van de opname, geven wij u een advies  over de technische maatregelen die u moet nemen. Ook maken wij een inschatting van de kosten die hierbij komen kijken.

2. Complete veiligheidsscan door adviseur op uw locatie

Met behulp van een complete veiligheidsscan kijken we verder dan alleen de technische maatregelen. Wij bespreken met u ook de organisatorische en bouwkundige maatregelen. Zo kunnen wij u wijzen op de zwakke plekken in de beveiliging van uw pand.

3. Projectietekeningen

Een projectietekening is een overzicht van het gebouw, waarop te zien is waar de beveiligingsmaatregelen worden bevestigd. Aan de hand van deze tekening weet onze beveiligingsmonteur precies waar hij moet zijn!

4. Programma van Eisen

In het Programma van Eisen (PvE) staan alle beveiligingseisen voor uw pand. Ook beschrijven wij hoe de eisen en de maatregelen met elkaar in verbinding staan. Input voor het PvE is gebaseerd op het bezoek aan uw pand en de geldende wet en regelgeving.

Wij houden in het PvE rekening met de eisen die het BORG-certificaat stelt. Wilt u meer weten over het BORG-certificaat? Klik dan hier voor ons recent verschenen e-book!

5. Codebedienpanelen

Met behulp van bedienpanelen kunt u het alarm eenvoudig in- of uitschakelen. Bespreek deze taak wel met uw collega's, zodat het alarm er elke nacht op staat.

6. Pirren

PIR is een afkorting voor: Passief InfraRood detector. Met behulp van een detector kunt u beweging signaleren. Wanneer een inbreker binnenkomt, gaat er een signaal naar uw alarmsysteem. 

7. Magneetcontacten

Wij plaatsen magneetcontacten in uw deuren en deurposten. Er gaat dan direct een alarm af, wanneer er een inbreker door een deur binnenkomt. Deze magneetcontacten kunt u ook plaatsen op binnendeuren en kluizen.

Meestal plaatsen wij deze magneetcontacten ook bij ruimtes met waardevolle spullen die de inbreker eenvoudig kan meenemen.

8. Sirenes

Bij inbraak gaat er een sirene af. Deze sirene staat zo hard ingesteld dat deze van grote afstand nog te horen is. U kunt het beste twee sirenes aanschaffen. Dan heeft u altijd iets achter de hand wanneer één van beide het niet doet.

9. Flitser

Bij een alarm gaat er naast een sirene ook een flitser aan. In het donker kunnen buurtbewoners vanuit de verte zien, dat er iets aan de hand is.

10. IP-kiezer

Steeds meer activiteiten zijn digitaal gestuurd. Met een IP-kiezer kunt u ervoor kiezen om alarmmeldingen online te versturen, in plaats van via de telefoonlijn.

11. Opleverrapport

Nadat de beveiligingsmonteur alles geïnstalleerd heeft, maakt hij een opleverrapport. In dit rapport staan alle gegevens en bevindingen. In dit rapport staat dat de installatie aan de eisen, voor een BORG-certificaat, voldoet.

Kosten rond de aanschaf van een inbraakalarminstallatie

Wij hebben een aantal prijzenpakketten opgesteld voor het installeren van een inbraakalarm. Wilt u advies over welk pakket het beste bij u past? Wij informeren u graag.

ALFASMALL €1090,- ''Een basic-pakket voor een klein pand waarin beveiliging tegen inbraak gewenst is''
ALFAMEDIUM €1590,-

''Het pakket om goed voorbereid te zijn op ongewenst bezoek''

ALFALARGE €1990,- ''Een uitgebreid pakket voor totaalbeveiliging voor een middel-groot pand''

Wilt u meer informatie over de bovenstaande pakketten? Bekijk dan hier onze prijzenpagina en lees meer over de opties die wij u te bieden hebben!

New Call-to-action

Deel dit blog: