Blog

Inbraak, Inbraakveiligheid en politie in cijfers

Inbreker/hacker breekt inNog niet zo lang geleden hoorde ik een verhaal over een inbraak bij een bedrijf. Gelukkig viel de schade mee, maar er waren toch een aantal laptops gestolen. Zonde, want er stonden ook een aantal bestanden op die nu weg zijn. Gelukkig waren de laptops beveiligd en kon de inbreker niet bij de gegevens. 

Helaas gebeurt dit regelmatig en soms met grote gevolgen. In het verhaal dat ik heb gehoord, viel de schade mee, maar er zijn genoeg situaties waar de gevolgen veel groter zijn. In dit blog besteden we aandacht aan de cijfers met betrekking tot inbraakveiligheid. 

Aantal inbraken bij bedrijven in 2017

Hieronder vindt u het aantal inbraken per soort gebouw in het afgelopen jaar. Als u alle cijfers wilt zien, verwijs ik u naar de website van het CBS. Zoals u in de tabel kunt zien, krijgt er iedere dag wel iemand bezoek van een inbreker. Reden genoeg om goede inbraakveiligheidsmaatregelen te nemen!

Diefstal/inbraak uit winkel/bedrijf/e.d.

 

17 710

Diefstal/inbraak uit hotel/pension

 

785

Diefstal/inbraak uit school

 

1 890

Diefstal/inbraak uit sportcomplex

 

2 625

Diefstal/inbraak uit defensiecomplex

 

270

Diefstal/inbraak uit gebouw (overig)

 

4 910

Geregistreerd in Nederland in 2017

Inbraakbeveiliging: 40% van de ondernemers krijgt ooit met inbraak te maken

Is het u al overkomen? Nee? Veel bedrijven kunnen uit ervaring zeggen dat inbraak geen fijne ervaring is. Naast de materiële schade is er ook emotionele schade. Eigendommen van u of van uw medewerkers zijn meegenomen en dit kan gevolgen hebben voor de toekomst van de ondernemer en zijn personeel. Bovendien kan het veel onzekerheid met zich meebrengen.

Jaarlijks krijgt 1 op de 10 bedrijven te maken met een inbraak

Wist u dat de kans op een inbraak ieder jaar zo groot is? Is uw bedrijf gevestigd op een bedrijventerrein met een aantal andere bedrijven? Dan is de kans groot dat één van de ondernemers een onverwachts bezoek krijgt. Vaak zijn dit gelegenheidsdieven die ineens de kans zien om in te breken doordat er bijvoorbeeld een raam openstaat. Voorkom dit met soms heel eenvoudige maatregelen die weinig of geen geld kosten. Hierover leest u meer in dit blog.

60% van de bedrijven krijgt te maken met cybercrime

Tegenwoordig loopt elk bedrijf ook online een risico om gehackt te worden. Zo krijgt 60% van de bedrijven te maken met cybercrime. Uiteindelijk wordt 20% hier daadwerkelijk slachtoffer van. Voor meer informatie over cybercrime verwijs ik u graag door naar een website van de Rijksoverheid. Hier leest u meer over de meest voorkomende zwakheden en krijgt u tips bij het ontdekken van de kwetsbare plekken in uw bedrijf.

Wilt u meer weten over inbraakveiligheid? Download dan onderstaand e-book.

eisen inbraakveilig pand

Deel dit blog: