Blog

Camerabeveiliging: wat zijn de kosten?

camerabeveiliging kosten.jpg

De meeste inbraken vinden plaats tussen 01.00 en 04.00 uur 's nachts. Waarschijnlijk ligt u rond dat tijdstip heerlijk te slapen thuis. Hoewel uw bedrijfspand goed beveiligd en verzekerd is, kan het noodlot toch toeslaan. En dan wilt u niets liever dan de daders op te sporen die u bestolen hebben. 

Het is doodstil en uw pand ligt er donker en verlaten bij. Een paar schimmen sluipen door de donkere nacht en speuren de omgeving af. Aangekomen bij de deur, prutsen ze even met het slot. Na 5 minuten sluipen ze vlug naar binnen. Het alarm gaat gelukkig direct af! Maar de inbrekers kennen de weg en weten precies waar de waardevolle spullen liggen. Snel grijpen ze het nodige bij elkaar en vluchten er vandoor.

Gelukkig heeft u geïnvesteerd in een goed beveiligingssysteem en is er een camerasysteem die de inbrekers heeft vastgelegd. Na enkele weken krijgt u een telefoontje van de politie. De daders zijn dankzij de camerabeelden opgespoord. Wat een opluchting!

Ik hoor u denken: dit is het ideale plaatje. Maar met dit voorbeeld is het doel van goede beveiligingscamera's wel direct helder. Er is wel degelijk een verschil tussen goede en slechte camerabeveiliging. Dat verschil leggen wij u hier uit. Ook geven wij u inzicht in hoe de prijs voor een camerasysteem wordt opgebouwd. 

Goede versus slechte camerabeveiliging

Er zijn veel slechte camera's voor inbraakbeveiliging in de omloop. En helaas zijn er ook veel onervaren installateurs. Zij weten bijvoorbeeld niet goed wat zij moeten doen met tegenlicht of weerkaatsing en kennen niet alle technische oplossingen voor een helder beeld. Slechte beelden zijn wij nog regelmatig terug, zoals bijvoorbeeld in Opspring Verzocht. 

U wilt een camerabeveiliging aanschaffen? Let op de volgende onderdelen:

- Denk aan de regels voor het filmen op uw eigen terrein en het filmen in het openbaar. De Autoriteit Persoonsgegevens geeft hiervoor diverse richtlijnen;

- Beveilig uw camerabeelden door een betrouwbare installateur in te schakelen.

Wat bepaalt de prijs van camerabeveiliging?

Voor goede beveiliging heeft u uiteraard één of meerdere camera's nodig. Maar met alleen een camera bent u nog niet klaar. U heeft bijvoorbeeld ook een recorder nodig en een scherm waarop u de camerabeelden kan zien. Daarom hebben wij drie pakketten gemaakt, die bestaan uit de volgende onderdelen:

Beveiligingscamera’s met 4 megapixel

Camera's zijn er in alle soorten en maten. Wilt u gebruik maken van camerabeveiliging in uw pand? Maar u heeft geen idee waar u moet beginnen? Geen paniek! Lees ons e-book met alles wat u moet weten over camerabeveiliging! Het belangrijkste is dat u voor een goede prijskwaliteit verhouding kiest. Alfagroup maakt op dit moment vooral gebruik van 4 megapixel camera's omdat we dit (hoge!) kwaliteitsniveau tegen een goede prijs kunnen leveren.

Recorder

De recorder neemt de beelden op en bewaart de beelden een aantal dagen. Afhankelijk van de opnames, de grootte van uw beelden en de (externe) opslagcapaciteit van uw recorder, zijn uw beelden een aantal dagen (of: weken) beschikbaar.

Harde schijf van 1TB

De recorder plaatst de beelden vervolgens op een harde schijf. Op deze harde schijf kunt u beelden van een verdachte situatie langer bewaren. Hierdoor weet u zeker dat u de juiste beelden beschikbaar hebt, na afloop van een calamiteit.

Muis en afstandsbediening

Een muis en een afstandsbediening zitten ook in het prijzenpakket. Hiermee kunt u eenvoudig beelden terugkijken en stopzetten. Doordat wij de handige software van Hikvision gebruiken, heeft u geen uitgebreide training nodig voordat u terug kunt kijken.

Scherm

Mooie en bruikbare beelden hebben is stap één, maar deze beelden goed kunnen bekijken is stap twee. Zorg ervoor dat u live kunt meekijken, vanaf strategische plekken in uw pand. Denk bijvoorbeeld aan een scherm op uw kantoor, of bij de balie van uw hotel.

Installatiewerkzaamheden

Om de camera's te installeren en alles aan elkaar te verbinden heeft de monteur tijd nodig. Deze werkzaamheden zitten bij het prijzenpakket inbegrepen.

Onze prijzen

Wij hebben drie pakketten, die wij graag aan u willen voorleggen. Bent u benieuwd welk camerapakket bij u past? Klik dan hier om een adviesgesprek in te plannen. Wij adviseren u graag! 

Alfasmall €975,- ''Een basic-pakket om mee te starten''
Alfamedium €1975,- "Het pakket voor duidelijke observatie op diverse plekken''
Alfalarge €3535,- ''Een uitgebreid pakket voor totaalbeveiliging''

Op onze prijzenpagina staat wat elk prijzenpakket precies inhoudt. Klik hier voor de prijzen van camerabeveiliging.

New Call-to-action

Deel dit blog: